Charbel Gabro

Integrationist och Inkluderingshandledare

3 000 kr ex moms eller 1 företagskredit för 60 minuter

 • Svenska
 • ·
 • Engelska
 • ·
 • Arabiska

Charbel är mannen som tillbringar sina dagar med att få oss att börja diskutera och ta integrationsfrågor på allvar. Han avdramatiserar kulturmöten mellan människor genom att skaka om, ställa de viktiga frågorna och på ett pedagogiskt sätt få oss att förstå och börja agera. 

Expert och konsult inom

 • Inkludering
 • Integrering
 • Interkulturell kommunikation

Personlig ledarskapsrådgivning via videomöte

Wisory erbjuder individuellt anpassat ledarskapsstöd och affärsrådgivning. Boka Sveriges ledande rådgivare för ett 1:1 videomöte.

Charbels största bedrifter

 1. Charbel är en överlevare. Det har gjort honom orädd och tagit honom dit han är idag. Han har lärt sig mycket genom sitt ideella arbete med utsatt ungdomar.

  Han har varit där själv och vet hur hårt det livet kan vara. Han vet också att det går att göra förändringar och han är själv ett levande exempel på detta.
 2. Han har förmågan att ställa obekväma och oväntade frågor som gör att de som möter honom blir motiverade, lösningsfokuserade och tar in kunskap. Det skakar om att höra om hans livsresa och varför det sker kulturkrockar. Det skapar förändringsvilja.

  Han tar med de han möter på en resa i verkligheten där de inser att livet kan se så väldigt olika ut för människor. Han får upp ögonen på andra när han ställer sina frågor och han har fått många att börja fundera på vad de kan bidra med för att bli inkluderande på riktigt. 
 3. Han bjuder på en stark upplevelse när han kör sina föredrag och han lämnar ingen oberörd. Charbels känsla för dramatik, förståelse och respekt för andras okunnighet och pedagogiska ådra har gjort att han fått flera priser för sina föreläsningar.

  Han får också de reaktioner han är ute efter, reaktioner som är så viktiga för att förändra världen till en mer inkluderande plats.

Charbels övertygelser

 1. Ett hej kan rädda ett liv, om inte ditt, så människan som går förbi dig.
 2. Tänk på varje möte som det sista. Var kärleksfull, inkluderande och bekräftande – alltid.  
 3. Vi har våra egna svar men inte våra egna frågor. Ta hjälp av någon som ställer dem och lockar fram dina svar.

Ett urval av våra kunder

Om Charbel

Charbel är mannen som tillbringar sina dagar med att få oss att börja diskutera och ta integrationsfrågor på allvar. Han avdramatiserar kulturmöten mellan människor genom att skaka om, ställa de viktiga frågorna och på ett pedagogiskt sätt få oss att förstå och börja agera. 

Han får de som bara är i början på integrationsresan att ta de nödvändiga stegen och de som redan tagit några steg att intensifiera arbetet. Han får oss att förstå varför kulturkrockar sker och vad som händer när vi öppnar upp, lägger våra fördomar åt sidan och välkomnar varandras olikheter.  

Charbel vet hur det är att vara invandrare och hans livsberättelse börjar med flykten från Syrien när han var 4 år gammal. I Sverige hamnade han i fel sammanhang under uppväxten och har inte fått något gratis.

Tack vare fotbollen och generösa medmänniskor har han lyckats omvända svårigheterna till styrkor. Han är idag en social, trygg person och prisad föreläsare. Han är en konstrasternas man som ena sekunden står på scen inför en stor publik och andra sekunden har motiverande samtal med utsatta ungdomar. 

Genom en fin balans mellan humor och djupaste allvar delar han med sig av sina erfarenheter och vågar ställa frågorna som får oss att haja till. Han om någon, har respekt för den osäkerhet som finns kring integrationsfrågorna. 

I ett samtal med Charbel får du tillfälle att ställa alla dina frågor utan filter och du får verktygen för reflektion och strategisk planering. Möten som ofta leder till en större ödmjukhet och ett tydligare engagemang och riktning i dessa frågor. 

Charbel träffar många företagsledare som missar fantastiska möjligheter genom att inte ta integrationsfrågorna på allvar. Det kan handla om hur de kommunicerar, vilka de vågar anställa och att de missar nya kundgrupper. 

Att jobba med integrationsfrågor är ingen quick fix, men genom ett möte med Charbel kan du få en välbehövlig kickstart. Han bjuder på en upplevelse som skakar om i själen när han tar dig med in i hans värld. Han får oss att reagera.

Expertis

 • Inkludering
 • Integrering
 • Interkulturell kommunikation
 • Jämställdhet och mångfald
 • Kulturförändring
 • Mångfald
 • Motiverande samtal
 • Offentlig verksamhet
 • Retorik
 • Ungdomskultur

Video

Följ Charbel

Expertispaket

Vi erbjuder expertispaket där du träffar några av våra rådgivare online vid tre olika tillfällen, när det passar dig. Varje rådgivare är expert inom sitt område och ser till att anpassa sessionens innehåll så det träffar dina behov.

Tydlig kommunikation i förändring

3 sessioner – 9 000 kr

Tydlighet är lika med trygghet och trygghet är lika med x-faktorn i förändring.